Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i et givet punkt

07. september 2010 af pilkaer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og laver matematikaflevering, men kan bare ikke lige se hvordan jeg skal løse disse to:

a) f(x)=3x^3-6, i punktet P(2,18)

b) f(x)=√(x)+x, i punktet P(4,6)

Aner ikke hvad jeg skal gøre da det ikke er en andengradsfunktion, så please HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

så mig ud af det, finder lige en ligning frem til beregning af det, øjeblik


Svar #2
07. september 2010 af pilkaer (Slettet)

der står kun det jeg har skrevet, i opgaven :(


Svar #3
07. september 2010 af pilkaer (Slettet)

hvis det kan hjælpe har jeg facit?

a) =36x-54

b) =1,25x+1


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen f(x) i et givet punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.