Matematik

forskrift for funktion

07. september 2010 af SashaH (Slettet)

Opgave 837
Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten i denne afstand. Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvist
d=3,8√h
Angiv en forskrift for den funktion, der angiver, hvor højt man står over havoverfladen, h m, når man kan se d km ud over havet.
 

nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af c_aastrup

Du skal opfatte udtrykket for d som en ligning og isolere h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

d = 3,8 * √(h) . . . . .√(h) = d / 3,8 . . . . . h = d2 / 3,82

h = d2 / 14,44


Skriv et svar til: forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.