Matematik

at sætte ind i formler?

08. september 2010 af mimi8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Arealet af en cirkel er givet ved følgende formel : A =π*r^2
Bestem arealet, hvis radius er 8
π*8^2=201,06 Er det korrekt ?

Bestem radius, hvis arealet er 150
Hvordan regner man det ud ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Bankier (Slettet)

Ja, det er korrekt. A ≈ 201.

Nu skal du isolere din ubekendte, som er r.

A =π*r^2
 

A / π = r^2

r = √ ( A /π )

r ≈ 6,9


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 ja, du har gjort det rigtigt her.  

når du skal finde et resultat sætter man det op, og løser det som en ligning.

150 = pi * r^(2)

skal dividere vi med pi på begge sider:

pi/150 = r^(2) 

da jeg ikke lige har pi på min lommeregner bruger jeg bare 3,14=pi, det er med de første to decimaler.

47,7707 = r^(2)

her tager vi kvadratroden af 47,7707.

kvadratrod(47,7707) = r 


Svar #3
08. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: at sætte ind i formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.