Matematik

To ligninger med to ubekendte

09. september 2010 af signeamalie (Slettet)

Kan ikke løse disse to ligninger, viser mit løsningsforslag, hvis der måske er nogen der kan finde fejlen..?

1. 3(x-1)-2(y+1) = x-y    <=> 2x-3y = 5

2. (3x-2)/4 -(3y-1)/5 = 0 <=> 15x-12y-6/20 = 0

<=> 15x-12y = 0*20+6 <=>15x-12y = 6

15(2x-3y) = 30x - 45y = 75

2(15x-12y) = 30x-24y = 15

-21y = 15

Hvilket ikke er rigtigt,

På forhånd tak. Signe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

1. 3(x-1)-2(y+1) = x-y <=> 2x-y = 5

2. (3x-2)/4 -(3y-1)/5 = 0 <=> 5x-4y = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af mathon

I:  2x - y = 5                                      som multipliceres med -4 og kaldes III
II: 5x - 4y = 2

III: -8x +4 y = -20
II:   5x - 4y = 2                                   II og III adderes

      -3x = -18

         x = 6                                        som indsat i I: 2x - y = 5 giver

      2·6 - y = 5
     
         y = 7
 


 


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.