Matematik

Hjælp mig!

09. september 2010 af Hardcorefan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg sidder her med en mat opgave, som jeg har grublet over i et godt stykke tid nu, og jeg er selv kommet frem til:

Mikkel, Jette og Hans har alle løst den samme ligning, men de har fået forskellige resultatet.

Mikkel: 2(9 -5x) = 28 18 – 5x =28 -5x=10 x=-2

Jette: 2(9 -5x) = 28 18 – 10x =28 -10x = 10 x=-1

Hans 2(9 -5x) = 28 18 – 10x = 28 10x = 10 x=1

så er spørgsmålene så: Hvilken er rigtig? og hvilke fejl har de lavet?

Er selv kommet frem til Mikkel's svar, er et af de forkerte, eftersom han ikke har ganget 2 over i parantesen til 5tallet.

og at Hans svar også er forkert, da der ikke er fortegn mellem 28 og 10?

Så Jette's svar er rigtig?

Hjælp mig, er usikker. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvad skulle der have stået mellem 28 og 18 - ?   Gange - ?

Om igen


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hans' svar er forkert, da 18-28 = -10, ikke 10.

Løs selv ligingen efter din egen metode for at finde det rigtige resultat. Endelig kan man gøre prøve for at afgøre, hvilket af svarene, der er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 -- Der skal stå komma eller lignende. Hver linie indeholder hele løsningsrækken.


Svar #4
09. september 2010 af Hardcorefan (Slettet)

Der står intet mellem 28 og 18 #2


Svar #5
09. september 2010 af Hardcorefan (Slettet)

og andersen, jeg har været igang med at gruble :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Der er vel ikke mere at gruble over? Du kan vel løse ligningen 2(9-5x) = 28 , og tilsammen har vi beskrevet, hvad der er galt med de to forkerte løsninger.


Svar #7
09. september 2010 af Hardcorefan (Slettet)

hmm svaret er jo ikke 28, og de har alle fået den til at give det. og så efterfølgende er deres udregninger, vil jeg mene det er , ikke sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, ligningen er 2(9-5x) = 28 . Efterfølgende er så deres udregninger, f.eks.

Mikkel: 2(9-5x) = 28 ⇒ 18 -5x = 28 ⇒-5x = 10 ⇒ x = -2 (og denne er jo forkert). Det er sådan, linierne skal læses.


Skriv et svar til: Hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.