Matematik

Hvorfor er dette ikke korrekt?

11. september 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Tror jeg mangler en viden om reducering, fordi jeg forstår ikke denne. 

Se vedhæftede fil. kan nogen forklare denne reducering?

Vedhæftet fil: Reducering.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af peter lind

Jeg er slet ikke klar over hvordan du tænker med din besvarelse. Den ser meget mærkelig ud.  Du skal forkorte med 3*a*b


Svar #2
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

 3a^2*b^2+6abc-9a^4*b^2 /  3a^2*b^2

Hvis man deler op i hvert led, giver  3a^2*b^2/ 3a^2*b^2 så ikke 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2010 af peter lind

Jo men det skal du jo heller ikke. Du skal dividere det op 3a2*b2+6*a*b*c-9a4*b2. Hvis det er nemmer for dig så prøv først at forkorte med 3, dernæst med a og til sidst med b.

Iøvrigt husk dine paranteser. Hvis jeg ikke havde læst din fil, ville jeg med stor sandsynlighed misforstå det. Et matematikprogram vil helt sikkert læse det anderledes end det du mener.


Svar #4
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

 Okay så. Men - hvorfor bliver resultatet = ab+2c - 3a^3*b

Hvorfor 3a^3 ?

Der må være en regel fra reducering har fanget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2010 af peter lind

I det sidste led: Deler du med 3 får du 3*a4*b2. Deler du dernæst med a får du 3*a3*b2. Deler du til sidst med b får du 3*a3*b


Svar #6
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

 Ja det forstår jeg, men der står jo a^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2010 af peter lind

Hvor står der a2?


Svar #8
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

 i nævneren. Der står :  3a^2*b^2

Forstår ikke hvorfor at den komme til at hedde "ab" i nævneren til sidst.


Svar #9
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

Og til det jeg sagde før, men hvorfor at den ikke giver 1 i starten, se her:

xy+x^2 / xy = 1+ (x/y)

Hvor gælder dette ikke i brøken jeg har lagt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2010 af peter lind

#8 Du forkorter med 3*a*b, hvilket betyder at du skal dele både tæller og nævner med 3*a*b og 3a2*b2/(3a*b) = a*b

#9. Der er rigtig, hvis der i virkeligheden skal stå (x*y+y2)/(x*y). Det er bare ikke rigtig af interesse i denne her opgave.


Svar #11
11. september 2010 af slapdack (Slettet)

 Okay - jeg gik bare ud fra at jeg forkortede med 3*a^2*b^2 og ikke 3*a*b


Skriv et svar til: Hvorfor er dette ikke korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.