Matematik

Reducer udtryk:(

11. september 2010 af Elenaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:)

Jeg har lidt problemer med dette udtryk: (x+2y)^2 - (2x-y)^2 =

Please er der nogen der kan hjælpe mig med at regne den ud...:(

Skal jeg bruge kvadratsætninger ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2010 af mette48 (Slettet)

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

Skæg opgave

sådan kan det også gøres!

(x+2y)2 - (2x-y)2= [(x+2y)+(2x-y)]*[(x+2y)-(2x-y)]= [3x+y]*[-x+y] =-3x2-3xy-xy+y2 =-3x2-4xy+y2
 


Svar #3
11. september 2010 af Elenaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen:)... Er -3^2 -4xy+y^2 resultatet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2010 af mette48 (Slettet)

jeg tror du skal regne opgaven selv, sansynligheden for at din lærer tror på at du selv har regnet opgaven på denne måde, er meget lille


Svar #5
11. september 2010 af Elenaa (Slettet)

Ok:) men mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Du må hellere regne den selv, for # 2 er ikke rigtigt.

Brug kvadratsætningen og prøv, om du kan få det til at ende med = -3x2 + 8xy + 3y2

 ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi gi'r den en tand til og si'r

-3x2 + y*(8x+3y)

- så kan der vist ikke reduceres yderligere . . .


Skriv et svar til: Reducer udtryk:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.