Kemi

PH

12. september 2010 af Mary2000 (Slettet)

Ba(oH)2 har PH 12.50 hvad er Ba2+ og oH- koncentration???

Hvad bliver pH hvis opløsningen fortyndes 10 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af mathon

          [H3O+]fort = [H3O+]·10-1

          pHfort = -log([H3O+]fort ) = -log([H3O+]·10-1) = -(log([H3O+]) + log(10-1)) = -log([H3O+]) - (-1) = pH + 1


Svar #3
12. september 2010 af Mary2000 (Slettet)

pOH = 14 - pH = 14 - 12,50 = 1,50

[OH- ] = 10-pOH = 10-1,50 = 0,032 M

[Ba2+] = ½·[OH- ] = ½·(0,032 M) = 0,016 M

hvorfor ganger man 0,032  med 1/2?

og hvad er ph når den fortyndes 10 gang?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af mathon

                                                       Ba(OH)2 (aq)   --->  Ba2+ (aq)  +  2OH- (aq)
koncentration i mol/L:                        1                          1                   2
koncentrationsforhold:                                                1/2                 1
                


Svar #5
12. september 2010 af Mary2000 (Slettet)

ok takkkk


Svar #6
12. september 2010 af Mary2000 (Slettet)

hvilken syre er stærkest?

4) trans-butendisyre eller cis-butendisyre


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.