Matematik

Parenteser i ligninger !

12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at løse de her ligninger ..

 A) 2x - (x + 4) = 2x -1

B) 6x = (x - 2x) - (x + 2x) -5

C) 5 - (x+3) = 5 - (2x + 5)

D) 16y - 12y = -1-(3y + 6)

E)  7x - (2x + 4) =  - (4x -6) - (x+2)

F) 8 - (5+4x) = 2+(4-5x)

G) (9x + 3) = -4x (2x -3) -(3x+8)

H) 5x - (2x-3) = 9x - (7x + 2)

Reducer følgende udtryk :

I) 3(x-2) -2 (2x+1)

J) a(a-2b) - 2ab

K) (a-b) gange 3 -4a

L) b(a-2) - ab

Løs ligningerne :

M) 2(x + 1) = 6

N)  5x +1 = 3 (x-1)

O) 4(2 +x) = 5

P) 2 (x + 1) = 2 (x + 3) +x

Hjælp ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Du skal være opmærksom på hvilken parentes, der er tale om, dvs. om der er tale om en plus- eller minusparentes.
Dernæst skal du gange ud og efterfølgende løse som en almindelig ligning - elle reducere - alt efter hvilken opgave, der er tale om.

Jeg kan angive løsningen til hver enkelt opgave, men udregningerne må du selv lave, da du gerne skulle lære noget af det. :)
Derudover er det altid godt bare at forsøge sig frem, når man laver et indlæg herinde. ^^


Svar #2
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Ok, lad mig prøve at løse den første ligning

A) 2x - (x + 4) = 2x -1

2x  - 1x -4 = 2x - 1

2x -1x-2x = -1x

-1+4 = 3

3 : -1 = -3

x = -3 Er det så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Svaret er rigtigt nok, men jeg er ikke glad for dine mellemregninger, eftersom x'erne simpelthen "forsvinder".
Men hvis du selv kan finde hoved og hale i det, så skal jeg skam ikke stå i vejen, men blot påminde dig om, at x'erne ikke bare "forsvinder" fra mellemregningerne.


Svar #4
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Hvad mener du? De forsvinder jo  ikk' ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Det gør x i de to sidste linjer af dine mellemregninger, da du udelader at skrive dem.


Svar #6
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

-1x : 1x =  x, sådan dér? << --


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Læg mærke til mellemregningerne for opgaven:

2x - 1x -4 = 2x - 1

      -4 + 1 = 2x-2x+1x

             -3 = x

Jeg har så "sparet" pladsen ved at rykke alt over på en gang.
Essensen i dette er, at du mangler at skrive x, når du flytter på dine værdier - du har således ikke bibeholdt selve ligningen, men blot lavet en udregning.


Svar #8
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Nåååååååååååååååååååårh


Svar #9
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Tak for hjælpeeeeeeeeeen ! :DDDD


Svar #10
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Undskyld Jippe .. Men er du der?


Svar #11
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

JIPPE !!!! Jeg har brug for din hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg er her stadig. Hvad er problemet?


Svar #13
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Hahaha, undskyld ;s

Men er svaret på E ikk' 0,8?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

E) x = 4/5


Svar #15
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Hvordan fik du det til 4,5?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Start med at kigge på parenteserne.
Er der tale om plus- eller minusparenteser?

Dernæst løser du den som en normal ligning. 

For at finde facit har jeg solvet den på min TI-89, da jeg sidder og skriver biologi-rapport.

solve(7x - (2x + 4) = - (4x -6) - (x+2), x)
         x = 4/5


Svar #17
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Når du skriver 4/5 mener du så 4,5?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Nej, jeg mener:
4/5 = 0,8

Men hovsa!
Nu fandt du vist ud af, at facit var rigtigt nok. :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Til en anden god gang:
Du kan altid se, om du har regnet rigtigt ved at gøre prøve, dvs. du indsætter den fundne værdi på x's plads i ligningen og regner efter og ser, om det er rigtigt.


Svar #20
12. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Så jeg havde regnet det rigtigt nok, ja det ved jeg godt, men jeg er meget ringet til kontrol ;s


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.