Matematik

Er der en regel?

30. marts 2005 af Hilano (Slettet)
Ville lige høre.

Når man finder x i en ligning som denne:

log(x) + log(x+3) = 1

Er der så en regel om at x skal være positivt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan kun tage logaritmen til noget der er positivt. Dvs at:

x > 0

og

x+3 > 0 <=> x > -3

Så x skal være større end 0 og -3, dvs. større end 0.

Svar #2
30. marts 2005 af Hilano (Slettet)

ah ha.... Og tak endnu en gang

Du blev lige min redning til i morgen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2005 af Duffy

x = 2*exp(1)/(3+(9+4*exp(1))^(1/2))


Duffy

Svar #4
31. marts 2005 af Hilano (Slettet)

Øhm.. tror ikke jeg kender den sidste metode der #3 ?

exp?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis jeg skulle finde x ville jeg sige:

log(x) + log(x+3) = 1

log(x*(x+3)) = 1

10^(log(x*(x+3))) = 10^1

x*(x+3) = 10

x^2+3x = 10

x^2+3x-10 = 0

...og så løse andengradsligningen.

Svar #6
31. marts 2005 af Hilano (Slettet)

#5 det var også det jeg gjorde.

Så får man x = -5 eller 2.


Og så ville jeg bare høre om det ikke passer at det kun er 2 der er løsningen. Hvilket det er


:)

Skriv et svar til: Er der en regel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.