Kemi

hjælp til kemi please

12. september 2010 af quik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Blyionen, Pb2+, binder sig til EDTA.

Ligevægtskontanten for reaktionen:

Pb2+ + EDTA4- (ligevægtspile) PbEDTA2-

er K= 1,1*10^18 M-1

Blyforgiftning (med Pb2+) behandles ved injektion af en opløsning indeholdende CaEDTA2-.

Ca2+ + EDTA4- (ligevægtspile) CaEDTA2-

er K= 5*10^10 M-1 
 

Pb2+  +   CaEDTA2-. ligevægtspile PbEDTA2- + Ca2+  K=????

2)Udregn ligevægtskonstanten for denne reaktion, og forklar hvorfor behandlingen virker.

Hvad skal jeg gøre her? Jeg ved at jeg kan omskrive de o første reaktionsligninger så jeg får den sidste men hvordan skal jeg gøre det?
 

På forhånd tak


Skriv et svar til: hjælp til kemi please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.