Matematik

Hyperbels skæring

12. september 2010 af Eminem1234 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med dette?

Opgave er formuleret således:

Undersøg om hyperblen skærer linjen, og beregn koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.

a) y = 2/x                           y = -x+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2010 af mathon

                                    2/x = -x+3          x≠0

                                    2 = -x2 + 3x

                                    x2 - 3x + 2 = 0

                                    x = 1  ∨  x = 2

skæringspunkterne
er således
                                   S1 = (1;2/1)      S2 = (2;2/2)
         
                                   S1 = (1;2)         S2 = (2;1)                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

sæt 2/x=-x+3 og find x (hvis der er et)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

- Ikke nødvendigt - du kan bare skrive af efter #1


Skriv et svar til: Hyperbels skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.