Matematik

Hjælp til reducering af potenser

13. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Reducer følgende udtryk:

(1/2)^4 * 2^4 * (4/5)^4 * (1/2)^4

Jeg gør følgende:

(1/2)^4 * 2^4 * (4/5)^4 * (1/2)^4 = ( (1/2) * (4/2) * (4/5) * (1/4) ) ^4 = ((1*4*4*1) / (2*2*5*4))^4 = 16/40^2 = 2/5^4

Facitlisten siger 5^-4

Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af peter lind

I det sidste led har du 1/4 i stedet for ½. . I det andet led skriver du 4/2. Det er ikke forkert; men det er da lang rimeligere at skrive 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nej det gør facitlisten ikke, så har du udeladt noget, eller også ser du på et forkert facit, det giver (forkortet) (4/25)2 


Svar #3
13. september 2010 af sdj (Slettet)

 Er der ingen som trin for trin kan vise hvad jeg skal gøre?


Skriv et svar til: Hjælp til reducering af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.