Matematik

toppunkter

13. september 2010 af Yupp1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 jeg har en opgave jeg er i tvivl om, den lyder sådan :

Bestem toppunkterne for følgende andengradspolynomier:                        f(x) = -12 + 3 x      jeg ved at man skal finde a,b og c for derefter at sætte den ind i formelen: T= (-b/2a , -d/4a)  men jeg er ikke helt sikker på om det for det første er rigtigt og hvordan det egentligt skal gøres?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Bankier (Slettet)

din ligning (som den står der) er en førstegradsligning. skriv korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af mathon

      f(x) = -12 + 3 x

          er ikke et andengradspolynomium


Svar #3
13. september 2010 af Yupp1 (Slettet)

den mangler også noget:

f(x) = -12+3x^2

hvis det gør nogen forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af mathon

   f(x) = 3(x-0)2 + (-12)


Skriv et svar til: toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.