Matematik

Mega nem spørgsmål !!!

13. september 2010 af gggm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Hvordan siger reglen for når man minuser med et brøk, altså et tal minus en brøk ?!?!

f.eks.

a- x/y !! Hvad siger regnereglen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Teazy (Slettet)

eks. 7-(2/3)

7 laves om til tredjedele: 7 = 21/3

(21/3)-(2/3) = 19/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

7-(2/3)

lav 1 af de 7 hele til 3/3

7-(2/3) =6 (3/3) - (2/3)= 6 (1/3)

Det får #1 også når han laver den uægte brøk 19/3 om til blandet tal, som han bør


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

a- x/y

a-1 y/y - x/y = a-1 (y-x)/y


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af AMelev

Reglen siger, at du skal skaffe fællesnævner (uanset om du skal "plusse" eller "minusse" og uanset, om det andet led er et tal eller en brøk).

a - x/y: Her er det oplagt, at fællesnævneren skal være y.

a = (a·y)/y (forlæng med y), så a - x/y = (a·y)/y - x/y = (a·y - x)/y


Skriv et svar til: Mega nem spørgsmål !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.