Matematik

160= 80(0,06)^x

14. september 2010 af livak (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Sidder og falder i staver over denne ligning. Er endelig nået frem til konklusionen, at jeg behøver hjælp! Hvordan finder jeg x??

160= 80(0,06)x

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Tag den naturlige logaritme på begge sider og se hvad der sker ;-)

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2010 af mette48 (Slettet)

divider med 80 inden du bruger logaritmer  se ovenfor 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Godt ord igen. Ikke at det gør nogen forskel for resultatet, men det er nok lettere at regne med.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Og til kontrol:

x = -0,24637


Skriv et svar til: 160= 80(0,06)^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.