Matematik

Find differentialkvotienten til...

14. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal finde differentialkvotienten til : f(x)=x√x  , f(x)=(x2-1)(x2+1)  og  f(x)=√x(x2+1)

Håber på jeres hjælp og forklaring.

P forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Du har slet ingen bud på opgaven? Du kunne bruge den generelle formel (xn)' = n·xn-1 i alle tre opgaver.


Svar #2
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Det ved jeg godt. Hvis du bare kunne vise mig et eksempel, for jeg kan ikke rigtig finde ud af at bruge formlen. 

På forhånd tak.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første funktion: f(x) = x√x = x·x1/2 = x3/2 , hvoraf f'(x) = (3/2)·x1/2 = (3/2)·√x


Skriv et svar til: Find differentialkvotienten til...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.