Matematik

Mat A.. vektorer med 2 ubekendte

14. september 2010 af Rashal111 (Slettet)

Halløj! Har fået oplyst 3 vektorer:

Vektor a = (1,3) .. Vektor b = (-2,1) .. Vektor c = (1,-4)

Skal så finde ud af at: Vektor a = x*vektor b + y*vektor c..

Jeg regner videre og kommer frem til:

-2x+y = 1

  x-4y = 3

Hvordan regner jeg videre herfra? Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs de to ligninger med 2 ubekendte. Gang ligning 2 med 2 og læg den resulterende ligning til den første; så forsvinder x og y kan findes. Indsæt dette y i en af de to ligninger til bestemmelse af x.


Svar #2
14. september 2010 af Rashal111 (Slettet)

Når jeg ganger med de to, ganger jeg så også y'erne i ligning to så der kommer til at står 2x-8y = 3? Eller er det kun x'erne? Så den lyder på 2x-4y=3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Man ganger (eller forlænger) en ligning med et tal ved at gange med tallet på begge sider af lighedstegnet. På venstre side står der en flerleddet størrelse (x-4y). Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i den flerleddede størrelse med tallet.


Skriv et svar til: Mat A.. vektorer med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.