Matematik

Ligninger, hjælp! be-be :-)

14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Hej!

- Jeg har et problem med ligninger, og jeg ville høre om der var nogle som kunne hjælpe mig med disse?

Løs følgende ligninger:

1. 6x + (3x - 7) = 4x + (4x - 1)

2. 3 + (x - 1) = 4 - (4x - 3)

3. 3 + (2x - 5) = 6

4. 5 + (2x - 3) = x - (3x - 10)

5. 2(2x + 3) = 3(x + 10)

6. (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må prøve selv at løse dem. Hæv parenteserne, gang ind i pareteser, hvor det er relevant. Isoler x på den ene side af lighedstegnet.


Svar #2
14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Jeg har jo prøvet at løse dem, altså! :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Vil du bare have svarene eller hvad?


Svar #4
14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Nja, ja. Men med ligningen. ikke bare (x=1) eller sådan noget ;s måske nogle af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2010 af Tila123 (Slettet)

Prøv at løse ligningerne, og lad mig se, hvad du gør forkert. Hvis du er helt galt på den, så løser jeg dem for dig + beregning << --


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

1!!!

6x + (3x - 7) = 4x + (4x - 1)

6x + 3x - 7 = 4x + 4x - 1

9x-7=8x-1

9x-8x=-1+9

x=8

2!!!

6x + (3x - 7) = 4x + (4x - 1)

6x + 3x - 7 = 4x + 4x - 1
9x-7=8x-1

9x-8x =1

x = 1

3!!!

3 + (2x - 5) =6

3 + 2x - 5 =6

3-5-6=2x

x = -4

4!!!

5 + (2x - 3) = x - (3x - 10)

5 + 2x - 3 = x - 3x + 10

5-3-10 =x-3x-2x

-8 = 4x

5!!!

2(2x + 3) = 3(x + 10)

4x+6=3x+30

4x-3x=30-6

x=24

(3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4

3x + 18 - 7 = 5x + 1- 4

18-7-7+4 =5x-3x

8=8x

x=1


Svar #7
14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

diiidaaa du er en ENGEL! :-) tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

u welcome.


Skriv et svar til: Ligninger, hjælp! be-be :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.