Matematik

Bestem sammenhæng mellem a og c

14. september 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg skal bestemme sammenhængen, som er mellem tallene a og c, når andengradsligningen er:

ax^2+2x+c= 0                       a#0

og den har kun én løsning. Hvordan gør jeg? 
- Jeg ved jeg skal finde en ligning, og finde a eller c, men aner ikke hvordan man gør. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af ramme2 (Slettet)

diskriminanten D=b2 -4ac  = 0    sættes D=0 er der kun en løsning. Grafen har toppunkt på x-aksen.


Svar #2
14. september 2010 af zuku (Slettet)

Jeg har regnet andengradsligningen ud og bevist at der kun er én løsning. Jeg har problemer med at finde en ligningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af ramme2 (Slettet)

b2 -4ac = 0   

22 -4ac =0

4ac= 4 

a*c = 4/4

a*c  =1 

Med de oplysninger du har i opgaveformuleringen tror jeg ikke du kan komme en løsning nærmere end produktet af a og c skal give 1.  Det kan foreksempel være ½*2      (1/4) *4

Du kan ikke beregne en andengradsligningen ud fra de oplysninger du har givet i opgaven.   ax2+2x+c= 0 har 2 ubekendte a og c


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Man skal jo ikke løse 2.-gradsligningen, men kun bestemme den sammenhæng mellem a og c, der må være, når ligningen har netop een løsning. Da b = 2, er den sammenhæng (fra D = 0):

D = b2 -4ac = 4 -4ac = 0, eller ac = 1 . Dvs. a og c er omvendt proportionale med konstant 1.


Skriv et svar til: Bestem sammenhæng mellem a og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.