Matematik

v=20√t+273 hjælp

14. september 2010 af Fodboldfan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej... Jeg har problemer med at isoler t.... Ved ikke helt hvordan....

Er der nogle som er venlige, som hjælper mig med denne ligning?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

v = (20·√t) + 273

eller

v = 20·√(t+273) ?

Det er formodentlig det sidste, da t+273 er en absolut temperatur omregnet til Celsius.

I det sidste tilfælde fås

t = -273 +(v/20)2


Svar #2
14. september 2010 af Fodboldfan (Slettet)

Hej... Det er det sidste...

Men hvordan isolerede du hele ligningen,

Rykkede du 273 på den af anden side af =.

Og hvordan sagde du til det med kvadratroden..v?

mvh

Ali 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

v = 20·√(t+273) , hvoraf

√(t+273) = v/20 , dernæst kvadreres

t+273 = (v/20)2 , og endelig trækkes 273 fra

t = -273 + (v/20)2


Svar #4
14. september 2010 af Fodboldfan (Slettet)

Tusind tak  Andersen 11.....


Skriv et svar til: v=20√t+273 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.