Matematik

retningsvinkler

14. september 2010 af GETibb (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har nogle vektorer a=3 over 8 , b=-7 over -4 og c=6 over 4

og jeg skal skrive dem på formlen a=længden af vektor a gange med cosv over længden af vektor a gange med sinv

det samme for b og c. hvordan gør man deet???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først længden af vektoren, og udnyt så

a = (ax ; ay) = |a|·(ax/|a| ; ay/|a|) = |a|·(cos(v) ; sin(v)) . Det er blot Pythagoras i forklædning.


Svar #2
14. september 2010 af GETibb (Slettet)

længden af a er kvadratrod 73 

er ax=3 og ay=8? og mere forstår jeg ikk helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Og så er vektoren a skrevet på den ønskede form

a = (√73) (3/√73 ; 8/√73)

   = (√73) (cos(v) ; sin(v)) , hvor v = 69,44395º


Svar #4
15. september 2010 af GETibb (Slettet)

det virker ikke når det tastes ind på lommeregneren 


Skriv et svar til: retningsvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.