Kemi

jodometrisk titrering af hydrogenperoxidopløsning

15. september 2010 af anjo0905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder med en kemi aflevering og skal bruge hjælp til den sidste opgave:

"Ved den jodometriske titrering af en ca. 3%-hydrogenperoxidopløsning blev der afvejet 5,02g opløsning, der fortyndes til 100,0 mL i målekolbe.
15,0 mL heraf titreredes med 13,0 mL 0,104 M thiosulfat-opløsning.
Beregn masse-% indholdet i den ca. 3%-hydrogenperoxid, og fokuser især på nøjagtigheden!"

Nogen der kan give mig lidt hjælp?


Svar #1
15. september 2010 af anjo0905 (Slettet)

Nevermind, har fundet ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af mathon

                                                          4 H2O2 (aq)  +  S2O32- (aq) +  2 OH- (aq)  --->    5 H2O (l)  +  2 SO42- (aq)

stofmængdeforhold i mol:                      4                   1

                                                                
                 

 stofmængde af
 S2O32- (aq)          
                                        n = V·c = (0,0130 L)·(0,104 mol/L) = 1,352·10-3 mol                 

 som af
 H2O2 (aq)   
              ækvivaleres af
                            
                                        n = 4·(1,352·10-3 mol) = 5,408·10-3 mol

den molære koncentration af H2O2-opløsningen
er
                                        c = (5,408·10-3 mol)/(0,015 L) = 0,3605 M

masse-procenten
p
beregnes af
                                        p = 100·c·M/d             hvor d kan approksimeres til 1000 g/L

                                        p = 100·(0,3605 mol/L)·(34,01 g/mol) / (1000 g/L) = 1,23

                       
                            
 


Skriv et svar til: jodometrisk titrering af hydrogenperoxidopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.