Matematik

opg. 1 b)

02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)
Hej.

Grafen for f(x) = 2x^2 + bx + 7 har toppunkt for x=1.
Hvordan bestemmer jeg b?

Kristian/

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2005 af QaZZaQ

Grafen har toppunkt der hvor differentialkvotienten er 0.
Dvs. f'(1)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Eller, alternativt, hvis I ikke har haft differentialregning endnu, ved du, at x-koordinatet til toppunktet er givet ved -b/2a. Her er a=2, så det er bare at løse

1=-b/2

og finde b.

Svar #3
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

#2.
Det vil sige at det bare er
2 = -b
-2 = b
Som så er resultatet?

Kristian/

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2005 af QaZZaQ

Ja, nemlig, og denne formel, kan udledes ved differentation.
f(x)=a*x^2+b*x+c
f'(x)=2ax+b=0
2ax=-b
x=-b/2a

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2005 af QaZZaQ

lige en korrektio til #2
x=-b/2a
1=-b/(2*2)=> a=-4

Svar #6
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

thanks

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ja, hvis jeg ellers kunne finde ud af at skrive stykket ordentligt op...

Når toppunktet hedder -b/2a, og a er lig 2, må ligningen der skal løses også hedde

1=-b/4

og ikke det andet vrøvl jeg skrev.

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2005 af QaZZaQ

ja, så har jeg vist også lige fået sneget en fejl ind. Det er selvfølgelig b og ikke a som er lig -4

Skriv et svar til: opg. 1 b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.