Kemi
mængde beregning
02. april 2005 af
bobbie (Slettet)
Jeg har fået stillet følgende opgave.
i en lukket beholder findes 100g O2 og 100 H2, ved hjælp af en gnist i beholderen frembringes der en reaktion mellem stoffer.
a) opskriv reaktionsskemaet
er følgende så rigtigt???
n(H2) = 100g/(2*1,008)g/mol = 49,6mol
n(O2) = 100g/(2*16)g/mol = 3,125mol
forhold: 49,6/3,125 ca. = 16
16H2 + O2 + E = 2H2O + 14H2
man skal bagefter beregne massen og nogle andre ting, men det tror jeg godt jeg kan, ville bare sikre mig, at dette er rigtigt først. Det er opgave 1.13 i den røde bog.
i en lukket beholder findes 100g O2 og 100 H2, ved hjælp af en gnist i beholderen frembringes der en reaktion mellem stoffer.
a) opskriv reaktionsskemaet
er følgende så rigtigt???
n(H2) = 100g/(2*1,008)g/mol = 49,6mol
n(O2) = 100g/(2*16)g/mol = 3,125mol
forhold: 49,6/3,125 ca. = 16
16H2 + O2 + E = 2H2O + 14H2
man skal bagefter beregne massen og nogle andre ting, men det tror jeg godt jeg kan, ville bare sikre mig, at dette er rigtigt først. Det er opgave 1.13 i den røde bog.
Svar #1
02. april 2005 af Abbotsford (Slettet)
reaktionskemaet har ikke noget med forholdet mellem stofmængderne i beholderen. du skal bare skrive reaktionsskemaet for en normal hydrogenforbrænding.
Som du iøvrigt kan se er der et overskud af H2. dvs n(O2)= ½ n(H2O) dannet.
Som du iøvrigt kan se er der et overskud af H2. dvs n(O2)= ½ n(H2O) dannet.
Svar #3
03. april 2005 af Katty (Slettet)
Energien er ikke nødvendig i reaktionsskemaet:
2H2 + O2 --> 2H2O
2H2 + O2 --> 2H2O
Svar #4
28. april 2006 af Doven stræber (Slettet)
Der skabes desuden mere energi end der bruges, så hvis erergien skrives med vil reaktionen være:
2 H2(g) + O2(g) --> 2 H2O(l) + E
2 H2(g) + O2(g) --> 2 H2O(l) + E
Skriv et svar til: mængde beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
