Matematik

Ligninger

16. september 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. -(2x+3)+(3x-3)

2. 3x-7+(4x+5)-7x+5

3. -(8+5y)-(7y-6)+(3y+2)

Nogen der kan finde ud at løse disse ligninger.

Har resultarterne, men mangler bare løsningsmåden... Nogen ville hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Boarh (Slettet)

Hvis det er ligninger skal de så ikke være lig med noget?


Svar #2
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Har prøvet at løse det er resultarterne rigtig:

1. -2x+3+3x-3 = -2x+3x-3-3 = x-6

2. 3x-7+4x+5-7x+5 = 3x+4x-7x-7+5+5 = 3

3. -8-5y-7y+6+3y+2 = -8+6+2-5y-7y+3y = -9y


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er det ikke ligninger, men reduktionsopgaver.

Resultaterne ser rigtige ud, men i 1. misbruger reglen for, hvordan man hæver en minusparentes. Du kommer på uforklarlig vis fra noget forkert på den venstre side til det rigtige resultat på højre side.


Svar #4
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men den med 1 opgave forstår jeg ikke hvad du mener med det??


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

I dit indlæg i #2 starter du med

1. -2x+3+3x-3 

Dette er ikke korrekt afledt fra opgaven, men det lykkes dig at komme videre derfra til det rigtige resultat. Det er det, jeg kommenterer.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.