Matematik

Kombinationer, matematikaflevering

16. september 2010 af 2uT (Slettet)

På 7. klasses gang findes der et rum, hvor der er et bordtennisbord med tilhørende 6 bats.

a) Hvis 6 elever skal spille "rundt om bordet", hvor mange forskellige måder kan de så stå rundt om bordet på (rækkefølge) inden de starter?

Mit svar: 6 + 5 + 4 + 3 + 2 +1 = 21
er det rigtigt?

b) Fire elever har købt egne bats. Hvis de er med, hvor mange kombinationer giver det så?

Mit svar: 10 + 9 + 8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 55
er det rigtigt?

Hvis det ikke er rigtigt, hvordan løser jeg dem så? Det haster virkeligt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 Det er 6*5*4*3*2*1 = dit svar

Det er ikke plus.. 

i b: 10*9*8*7*6*5*4*3*2*1 = dit svar


Svar #2
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Tusindt tak :-)


Skriv et svar til: Kombinationer, matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.