Matematik

Gange eller ophæve?

17. september 2010 af Rafl (: (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvad er forskellen mellem at gange ind i en parentes og ophæve en parentes? Giv gerne et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Bl.a., at man kan kun gange ind i - og dermed ophæve - en parantes, hvis der står et gangetegn foran parantesen.

Gange ind i en parantes:

2 * (3x + 10) = blablabla
6x + 20 = blablablah

Ophæve en parantes:

2 - (3x - 10)  = blablabla
2 - 3x + 10 = blablabla

osv.

En parantes ophæves i og med, at man ganger ind i den - dvs. ganger alt i parantesen, mens man ophæver den, men paranteser kan også ophæves, uden at man ganger ind i dem.

 Der er sikkert flere regler desangående, men at gange ind i en parantes er blot en måde - eller en del af i visse tilfælde at ophæve paranteser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2010 af mette48 (Slettet)

Se punktet parentesregler


Skriv et svar til: Gange eller ophæve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.