Matematik

Vektor. Koordinatsæt.

17. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Opgaven lyder som følger:

I et koordinatsystem er det givet to punkter S(3,8) og T(-7,-12). Med P betegnes det punkt på linjestykket ST, som opfylder lSPl = 1/5 lSTl. Bestem koordinatsættet til P.

Jeg har så bestemt vektor ST til: (-10-20)  ud fra ovenstående punkter.
Og så har jeg sagt, at når lSPl = 1/5 lSTl fås:    (1/5)*(-10-20) = (-2-4). Men hvad har jeg bestemt her?

Og hvordan bestemmer jeg nu koordinatsættet for P?

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mette48 (Slettet)

Du har bestemt SP så du skal lægge SP til S koordinater, så har du P


Svar #2
17. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Okay. Men det går ikke op, hvis jeg lægger SP's koordinater til S's koordinater, for så får jeg (-16) og opgaven skal give (14)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2010 af kieslich (Slettet)

(38) + (-2-4) = (14)


Skriv et svar til: Vektor. Koordinatsæt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.