Kemi

HASTER MEGET :(stofkendskab

17. september 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

et organisk stof er opbygget som er vist på figuren - har vedhæftet det. på figuren er R1 og R2 alkylgrupper.

stoffet har følgende sammensætninger:

C 74,13%, H: 7,92%, O 17,95%

a) bestem molekylformlen for stoffet.

Vedhæftet fil: organisk stof.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2010 af mathon

             C11H14O2

massen af 2 O = 2·1(5,999 u)  = 31,998 u  svar til forholdstallet 17,95

Carbon: til forholdstallet 74,13 svarer = ((31,998 u)/17,95)·74,13 = 132,146 u
               dvs.
                           (132,146 u)/(12,011 u/atom) = 11 atomer
                     

Hydrogen: til forholdstallet 7,92 svarer = ((31,998 u)/17,95)·7,92 = 14,1183 u
              dvs.
                           (14,1183 u)/(1,0079 u/atom) = 14 atomer
 


Skriv et svar til: HASTER MEGET :(stofkendskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.