Matematik

fællesnævner

18. september 2010 af cul8r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle.

Jeg er i gang med at lave en matematikopgave og skal regne ud hvad

2  1                                                                                                                                                                                        -3     2

Hvis det ikke kan ses, står der 2 i den første tæller og 1 i den anden.

I nævnerne står der -3 i den første og 2 i den anden.

Hvordan kan jeg regne dette ud?

På forhånd mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af Isomorphician

(2/-3) + (1/2) = -(2/3) + (1/2) = -(4/6) + (3/6) = -(1/6)


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. september 2010 af mathon

fællesnævner FN:

        forlænge
                            en brøks værdi forandres ikke ved at gange den med samme tal i tæller og nævner
                            (i praksis vælger man nævnernes mindste fælles multipla som fællesnævner)

                             hver enkelt brøk skal så forlænges med (FN/nævner)


Svar #3
18. september 2010 af cul8r (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.