Matematik

Fakta eller fiktion (svært)

18. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til det her stykke:

3log2+log2^-2

Jeg har fået det til det her:

3log4^-2

Fakta eller fiktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Economist (Slettet)

Nej, det er forkert.

3log(2)+log(2^(-2))=3log(2)-2log(2)=log(2).

Du skal jo bruge dine tre logaritmeregler. I denne skal du benytte dig af den tredje af slagsen, nemlig

iii) log(a^b)=b*log(a)

I den anden opgave du havde, skulle du benytte dig af nummer to, nemlig

ii) log(a/b)=log(a)-log(b)

og mon ikke, at du også har en opgave, hvor du skal bruge den første, nemlig

i) log(a*b)=log(a)+log(b).


Skriv et svar til: Fakta eller fiktion (svært)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.