Matematik

vektor

18. september 2010 af dudiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

|a|=5 og |b|=3 

vinklen a,b = 60

Bestem skalarproduktet a prik b og bestem længden af projektionen af b på a:

denne opgave har jeg lavet fået til 7.5 og 1.5

Bestem længden af vektor a+b samt gradtallet for vinklen mellem denne vektor og vektor a

Her går det lidt galt.. skal jeg bruge cosinusrelationen?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for cosinus til vinklen mellem to vektorer:

cos(a,b) = (ab)/(|a||b|)

til at bestemme skalarproduktet.

Projektionen af vektor ba er (ba/|a|) a/|a| . Find dens længde.


Svar #2
18. september 2010 af dudiis (Slettet)

 Ja, men det er mere bestemmelsen af længden af a+b, der driller.

Jeg har fundet projektionen til at være 1.5 og skalarproduktet til at være = 7.5


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længden af (a+b) ud fra kvadratet på længden:

|a+b|2 = (a+b)•(a+b) = |a|2 + |b|2 + 2ab . På dette trin kender du alle ingredienserne.


Svar #4
18. september 2010 af dudiis (Slettet)

Mange tak :)

vil du også hjælpe mig med denne opgave? 

en funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx=y^2sinx

og grafen for f går gennem punktet P(pi,1)

Der er to punkter på grafen for f, der har en tangent med hældningskoefficienten 1/8. Bestem koordinatsættet til hver af disse punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når en ny opgave ikke har noget med den oprindelige tråd at gøre, bør du starte en ny tråd.

Du kan løse differentialligningen ved separation af de variable og fastlægge integrationskonstanter ud fra den givne oplysning om punktet P.


Svar #6
18. september 2010 af dudiis (Slettet)

 Det vil jeg huske :) tak :)

har løst ligningen og fundet maximum,

mangler kun de to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der skal du løse ligningen dy/dx = f'(x) = 1/8 .


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.