Matematik

Ligning

18. september 2010 af raggie01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

Jeg vil blive glad, hvis du vil være sød at lave alle mellemregninger, så jeg kan lære strukturen.

Ligningen ser sådan ud:

x (2x - 1)   =   -2x (5 - x)

P.S.

- Skal parenteserne ophæves, eller skal man gange x ind i parenteserne?

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Man ophæver parenteserne ved at gange ind i parenteserne. ;-)

Prøv dig frem først. Hvis der er nogle komplikationer, så hjælper jeg gerne. ^^
 


Svar #2
19. september 2010 af raggie01 (Slettet)

Jeg har prøvet det til hudløshed, men det går ikke op.

X (2x - 1) = -2x (5 - x)

x * 2x - 1 = -2x * 5 - x

2x - 1 = -10x -x

2x - 1 + 1 -11 = -10x  -x  + 1 -11x

13x = 1

1/13 = 0,077...


Svar #3
19. september 2010 af raggie01 (Slettet)

Lige et andet spørgsmål:

Hvis man har regningsarterne + og - , så bliver tallet efterfølgende negativt ( + * - = - )

Hvad så hvis man har et tal, der hedder -2 og ikke - 2

I ligningen ovenfor, linje to til højre for lighedstegnet, står der:

-2x * 5 - x

Her er tallet -2x jo negativt. Skal man så sige - * + = -

eller + * + = +

Minusset foran 2x er jo ikke en regningsart, men er det bestemmende alligevel, eller er der et usynligt + foran?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.