Matematik

Har toppunkt, skal finde b og c

19. september 2010 af solsikken34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal denne løses? Kan simpelthen ikke greje, hvordan?

Grafen for f(x)=-x^2+bx+c har toppunkt i (2,1). Bestem b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2010 af Duffy

Brug toppunktsformlen (x,y) = (-b/(2a); -D/(4a) )


Svar #2
19. september 2010 af solsikken34 (Slettet)

Ja, men hvordan? Forstår det slet ikke. Havde også fundet frem til den formel, men kan stadig ikke finde ud af det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. september 2010 af mathon

                     toppunkt til f(x) = ax2 + bx + c

                               T = (t1,t2) = (2,1)

                      a = (-1)

                                t1 = -b/(2a) = 2 ⇔ b = -4a

                                t2 = c - a·t12 = 1   c = 1 + a·22


Svar #4
19. september 2010 af solsikken34 (Slettet)

Tak for det, er a= -1? Så er det vist derfor jeg ikke forstod det - troede der var 3 ubekendte, a og b og c- derfor jeg ikke kunne fatte det -prøver lige tak for det :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2010 af mathon

            du kender da a


Svar #6
19. september 2010 af solsikken34 (Slettet)

Tænkte ikke over jeg kendte a, tusind tak :-)


Skriv et svar til: Har toppunkt, skal finde b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.