Kemi

Opløselighed

03. april 2005 af Katty (Slettet)
Hej,

Calciumhydroxids opløselighedsprodukt ved 25C er 4,9*10^-5M^3. Hvordan angiver jeg calciumhydroxids opløselighed i g/100mL opløsning, når dets opløselighedsprodukt har enheden M^3.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2005 af Lurch (Slettet)

der går 1000mL på en liter

du kan ved mloarmassen finde ud af hvor mange gram calciumhydroxid der er pr. mol

[M] = mol/L

Svar #2
03. april 2005 af Katty (Slettet)

Ja, det ville gå hvis enheden for opløselighedsproduktet var M, men den er jo M^3.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2005 af Lurch (Slettet)

ahh jeg sover, men du kan regne den sådan her
du har et opløselighedsprodukt givet ved
4,9*10^-5M^3=[Ca+2][OH-]^2

Når der opløses x mol Ca, opløses derved 2x OH.
4,9*10^-5M^3=x*(2x)^2
4,9*10^-5M^3=2x^3

nu kan du finde koncentrationen i opløsningen for både calciumioner og hydroxidioner.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2005 af Lurch (Slettet)

forholdet mellem x og koncentrationerne er self. givet ud fra

Ca(OH)2 -> Ca+2 + 2OH-

Svar #5
03. april 2005 af Katty (Slettet)

Det kan jeg godt se, tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.