Matematik

Hjæææælp... Til blækregning for 6 klasse til på mandag DEN 20 sep.

19. september 2010 af sarah098 (Slettet)

 Den store viser på et ur er 2 cm lang. Hvor langt bevæger viserens spids sig på ca. en time?

Forlæng brøkerne, så nævneren bliver 10 eller 100

1/2

1/5

1/20

1/25

2/5

4/50

12/25

19/20

Kan ikke forstå brøker

Hvilke to tal giver 552 når de ganges? jeg skal bruge minds tre forskellige løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Se på uret som en cirkel og viseren som radius på 2. En time vil jo svare til en omkreds på uret, så du kan bruge formlen for omkredsen af en cirkel. O=2π*r .. Så er det bare at sætte tallene ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Du kan forlænge en brøk ved at gange tæller og nævner med det samme tal.. Vil du eksempelvis have 10 i nævneren ved den første, skal du bare se hvad der skal ganges på nævneren for at give 10.

Ved 1/2 skal du altså gange med 5 i nævneren, og derfor og med 5 i tælleren. Brøken bliver så 5/10.   Samme princip hvis tælleren skal være 100.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

552 = 276 * 2 = 138 * 4 = ... * ...       divider første tal med 2 og gang andet tal med 2.


Svar #4
19. september 2010 af sarah098 (Slettet)

 Tusind tak for alle svarene er mega glad for det.. :D


Skriv et svar til: Hjæææælp... Til blækregning for 6 klasse til på mandag DEN 20 sep.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.