Matematik

Ligninger (hjælp)..

19. september 2010 af lol142536 (Slettet)

Hej jeg kan ikke overskue følgende ligninger... det ville være rart med noget hjælp :)

PS. Tak på forhånd

1: 5(3x-2)+2(5x-3)=7(4x-1) -3(5x-1)

2: 4(2x-5)+8(3x-5)=5(4x-3(2x-3)

3: (5x-4)*3-(4-3x)*5= 7x+(3x-4)*7

Jeg kunne jo putte mine svar ind, men det bliver noget rod... så plz hjælp mig, helst vise mig mellemregninger  så jeg ikke støder på det samme problem igen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 start med parenteserne.

1 : 5(3x-2) + 2(5x-3) = 7(4x-1) -3(5x-1)

    15x-10 + 10x-6    = 28x-7 -15x+3

så samler du xer på den ene side og tal på den anden. så finder du x :-)


Svar #3
19. september 2010 af lol142536 (Slettet)

dvs:

25x-16=13x-4

så flytter jeg 16

25x-16+16=13x-4+16

25x=13x+12

så  flytter jeg 13x:

25x-13x=13x+12-13x

12x=12=

x=1 :D?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Ja, det er rigtigt.


Skriv et svar til: Ligninger (hjælp)..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.