Matematik

hjælp min lærer er mærkelig

19. september 2010 af AndreasRT (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad giver det her stykke.?

3x i tredie - 4/9 = 7

jeg siger  X = 1,3545

og min lærer siger X = 2,82

HJÆLP MIG LIGE HER

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 prøv at sætte det en i ligningen, som x, så finder du hurtigt ud af hvem der har ret. 


Svar #2
19. september 2010 af AndreasRT (Slettet)

det har jeg også gjort. men han fastholder at det er hans svar der er rigtigt.

så ville lige hører hvad andre ville få det til


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Forudsat, at:

3x3-(4/9) = 7

solve( 3x3-(4/9) = 7 , x)

x = 1,3545
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 dit svar er rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2010 af Megatron1 (Slettet)

Kære Andreas.

Hvis man løser ligningen ved hjælp af et cas-værktøj får man tre løsninger, hvor to af dem må forkastes. Og den sidste er x=1.354. Derfor må din lærer nok lige vise dig, hvordan han får x = 2,82 ;-). Indtil videre ser det da ud til, at du har ret.


Svar #6
19. september 2010 af AndreasRT (Slettet)

okay godt..

hvordan forklarer man lige en overklog matematiklærer at han har jord i hovedet, på en pæn måde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2010 af Lubas (Slettet)

 (3x3 - 4) / 9 = 7

Prøv at løs den :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg tænkte præcis det samme, som i #7:

"Var det muligt, at vedkommende havde skrevet den anderledes op, end hvad læreren havde tænkt sig?"

solve ((3x3-4) / (9) = 7)

x = 2,816

x ≈ 2,82


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2010 af Megatron1 (Slettet)

Jep. Parenteser spiller jo en central rolle. (-;


Svar #10
19. september 2010 af AndreasRT (Slettet)

kan slet ikke overskue så mange paranteser:P men det er ikke tilfældet at det står med dem..:D


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Opsummering:

Forudsat det er som i #0, så har du ret.

Forudsat det er som i #7, så har din lærer ret.

I begge tilfælde kan du argumentere med solve-funktionen på dit CAS-værktøj.


Svar #12
19. september 2010 af AndreasRT (Slettet)

eftersom vi ikke måtte bruge lommeregner, tror jeg ikke at hans stykke holder..


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Så skal du bare udregne det.
 


Skriv et svar til: hjælp min lærer er mærkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.