Kemi
organisk kemi
03. april 2005 af
bobbie (Slettet)
hey ville lige høre om der var nogen som ville hjælpe mig med opg 6.23 d) fra den røde bog:
hvilken type reaktion er der tale om her:
CH3-CH2-C(CH3)(OH)-COOH -> CH3-CH=C(CH3)-COOH
og med opg 6.24.
men får følgende reaktioner:
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH2Cl ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH2OH ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CHO ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COOH ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COCl
b) forklar, at alle stofferne eksisterer i to optisk aktive former (Ved ikke hvad det er?)
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COCl blandes med ethanol, og blandingen koges under tilbagesvaling.
f) opskriv et rekstionsskema for den reaktion, der finder sted under kogning, idet du anfører strukturformler for alle stoffer.
spg. a+c-e har jeg lavet...
hvilken type reaktion er der tale om her:
CH3-CH2-C(CH3)(OH)-COOH -> CH3-CH=C(CH3)-COOH
og med opg 6.24.
men får følgende reaktioner:
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH2Cl ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CH2OH ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-CHO ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COOH ->
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COCl
b) forklar, at alle stofferne eksisterer i to optisk aktive former (Ved ikke hvad det er?)
CH3-CH2-CH(CH3)-CH2-COCl blandes med ethanol, og blandingen koges under tilbagesvaling.
f) opskriv et rekstionsskema for den reaktion, der finder sted under kogning, idet du anfører strukturformler for alle stoffer.
spg. a+c-e har jeg lavet...
Svar #1
03. april 2005 af Abbotsford (Slettet)
1. den første er en eliminations reaktion.
B) der er mulighed for optisk isomeri. slå chirale kulstof eller optisk isomeri op i din bog.
F) Jeg vil tro der er tale om en kondensationsreaktion hvor en ester bliver dannet under fraspaltning af HCl.
B) der er mulighed for optisk isomeri. slå chirale kulstof eller optisk isomeri op i din bog.
F) Jeg vil tro der er tale om en kondensationsreaktion hvor en ester bliver dannet under fraspaltning af HCl.
Svar #2
03. april 2005 af frodo (Slettet)
F) er klart en esterdannelse. Syrechlorider er særdeles reaktive! Så det er det..
b) chiralt carbon=assymetrisk, hvilket vil sige, at der er bundet 4 forskellige grupper dertil.
b) chiralt carbon=assymetrisk, hvilket vil sige, at der er bundet 4 forskellige grupper dertil.
Skriv et svar til: organisk kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
