Kemi

kemi

20. september 2010 af va65 (Slettet)

Opgave 2.6 Gærceller kan have både aerobt og anaerobt stofskifte.

Aerobt: C6 H12 O6 + 6O2      →  6CO2 +6H2 O

Anaerobt: C6 H12 O6     →  2C2 H5 OH + 2CO2
1) Afstem reaktionsligningerne.  er den rigtigt????????????
2) Afgør ud fra de to reaktioner hvilken type stofskifte der er den dominerende når dej hæver ved hjælp af bagegær.
3) Vi antager at der skal produceres 1,5 l til at hæve et franskbrød ved 250 C. Beregn hvor mange g glukose der skal omsættes for at hæve dejen til et franskbrød

i 3 skal jeg bruge formlen: PV=TNR eller n=m/M eller?????


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

                            C6H12O6 (s)   +   6O2 (g)   --->   6CO2 (g)  +  6H2O (g)
                                1 mol                          --->             12 mol
 

        n = R·T/(p·V)

        n = (0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+250) K) /((1 atm)·(1,5 L)) = 28,619 mol gasser, som
                                                                                                                                        ækvivalerer

        n(C6H12O6 (s)) = (1/12)·(28,619 mol) = 2,38492 mol


        mglukose = n·M = (2,38492 mol)·(180,16 g/mol) ≈ 430 g


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Begge formler.

Brug først pV = nRT med n isoleret for at finde stofmængden af den kuldioxid, som skal dannes. Dernæst beregner du udfra dit valgte reaktionsskema (de ser rigtige ud. Hvilket vil du bruge, når der er tale om brød?) den stofmængde sukker, som skal bruges for at danne kuldioxiden. Derfra beregner du så sukkerets masse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af Aganini (Slettet)

Hvorfor er det 1/12 man ganger med, og hvor kommer M = 180,16 g/mol fra?


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.