Matematik

toppunkt

21. september 2010 af vousaime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning, som lyder: y=x^2-x-2 og meningen er så, at jeg skal bestemme toppunktet. Nogen ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Isomorphician

Brug toppunktsformlen, eller differentier og sæt lig 0.


Svar #2
21. september 2010 af vousaime (Slettet)

 jeg har lidt problemer med at regne det ud...


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

                    y = 1·x2+ (-1)·x + (-2)

a = 1
b = (-1)
c = (-2)

d = b2 - 4·a·c
                              T = (-b/(2·a);-d/(4·a))


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.