Matematik

hvordan bestemmer man støttepunkter til en graf (andengradspolynom)

22. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)
Grafens funktion er  f(x)=x^2-4x+5       
Toppunktet er placeret i 2,1
Jeg har lavet en støttetabel med tallene ... -1, 0 , 1 , 1,5 ,2, 3,5 ,4 , 5 og 6 .. disse tal skal jeg vel sætte ind på x plads - korrekt? , men hvad gør man derfter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så beregner man f(x) for hvert x i støttetabellen.


Svar #2
22. september 2010 af studerende20 (Slettet)

vil det sige at jeg siger fx.. f(-1)=(-1)^2-4*-1+5 = 1+4+5 
                                                                                  = 10 ..?
Hvad gør man så? , sætter man så bare tallet ind i formlen : -b-+(kvadratroden af 10) / 2.a


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Ja, det er sådan, man regner funktionsværdien ud ved at sætte værdien for x ind i funktionens forskrift.

Jeg kan ikke gennemskue, hvad du så gør. Du bruger noget, der minder om løsningsformlen for rødderne (men hvad laver 10 her?).

Du skulle lave en støttetabel?


Svar #4
22. september 2010 af studerende20 (Slettet)

jeg er forvirret.. jeg har jo lavet en støttetabel = -1, 0 , 1 , 1,5 ,2, 3,5 ,4 , 5 og 6 , men hvad gør man så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Du har lavet en liste over nogle x-værdier. En støttetabel er en liste over sammenhørende x og f(x) værdier. Du skal beregne f(x) for hvert x i din tabel.


Skriv et svar til: hvordan bestemmer man støttepunkter til en graf (andengradspolynom)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.