Matematik

Bestem toppunktet - er i tvivl om udregningen

22. september 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej med jeg .. er pludselig kommet i tvivl om min udregning er korrekt til toppunktets placering...

Funktionen er= x^2-4x+5
d= b^2-4ac
d= (-4)^2-4*1*5
d= 16-20
d=-4

Toppunktet beregnes ved følgende formel:
XT, YT = -b/2a , -d/4a
            = -(-4)/2*1 , -(-4)/4*1 
            =   2 ,2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- x-koordinaten for toppunktet er rigtig. Men du har ikke beregnet f(2) = -d/(4a) korrekt.

Du har beregnet toppunktet korrekt i din anden tråd om det samme polynomium

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=892809 


Skriv et svar til: Bestem toppunktet - er i tvivl om udregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.