Matematik

to ligninger med to ubekendte.

22. september 2010 af Netanu (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har i en opgave kommet frem til to ligninger hvor jeg har to ubekendte som er a og s, og jeg kan simpelthen ikke løse ligningen. a og s skal udtrykket uden hjælp af cas. Er der nogen som kan fortælle mig hvordan man gør. 

S-Wb=Mb*a
Wc-S=MC*a


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

isoler s i den ene ligning og sæt det udtryk du ender med ind i stedet for s i den anden ligning

Isoler derefter a.

Når du har a kan udtrykket for a indsættes i det udtrym for s du startede med at finde


Svar #2
22. september 2010 af Netanu (Slettet)

jeg kender fremgangsmåden for at løse det. Man jeg kan bare ikke få det til at hænge sammen. Der er et eller andet jeg gør forkert når jeg isolere 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

Så lad mig se hvad du gør


Svar #4
22. september 2010 af Netanu (Slettet)

 S=Wb+Mb*a

Wc-(Wb+Mb*a)=Mc*a ( --) Wc-Wb-Mb*a=Mc*a  (--) (Wc-Wb-Mb*a)/Mc=a også går jeg lidt i stå for hvordan man så flytter det sidste a. Det samme sker hvis jeg vælger at udtrykke a istedet for s. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

Wc-Wb-Mb*a=Mc*a    læg Mb*a til på begge sider

                                   sæt a udenfor ( på højre side


Svar #6
22. september 2010 af Netanu (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.