Matematik

Brøkregning

22. september 2010 af 123Lotte (Slettet)

Mit trætte hoved kan ikke besvare dette spørgsmål. Måske kan du?
 

Hvis tælleren i en brøk forøges med 15% og nævneren formindskes med 15%, hvor mange procent forøges så den samlede brøk?

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

med 35 :=)


Svar #2
22. september 2010 af 123Lotte (Slettet)

Tak :-) Hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad brøken være a/b . Den ændrede brøk er da (a·1,15)/(b·0,85) = (a/b)·(1,15/0,85) = (a/b)·(23/17) = 1,3529·(a/b) . Den samlede brøk forøges da med 35,29% .


Svar #4
22. september 2010 af 123Lotte (Slettet)

Wauw, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

123lotte #2

jeg prøvede med tallet 100 både i nævneren og i tælleren

100 / 100 = 1

så forøger jeg tælleren med 15 % og nævneren formindsker jeg med 15 % dvs:

115 / 85 = 1,3529.....

for at finde ud af hvor stor en forskel der er mellem 1 og 1,3529 siger jeg

(1,3529 - 1) * 100 % = 35,29 ≈ 35


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.