Matematik

maksimum

23. september 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Et tetramer er et protein som er sammensat af 4 delproteiner. I studiet af tetramerbinginger udtrykker formlen

Y= (x+3x2+3x3+10x4) / (1+4x+x2+4x3+10x4)

en typisk sammenhæng mellem næringsgrad Y og ligand-koncentration x, x≥0. Sædvanligvis plottes Y/x som funktion af x.

a) forklar hvorfor Y/x antager et globalt maksimum for x>0

b) bestem dette maksimum med 3 decimalers nøjagtighed - redegør for decimalernes pålidelighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Definer funktionen f(x) = Y/x , beregn f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0 .


Svar #2
23. september 2010 af mat666rasmus (Slettet)

Der opstår bare et problem .

Når jeg har differentieret f(x) og sætten f ' (x) = 0 , så siger min lommeregner at det er false ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man differentierer f(x) får man

f'(x) = (-100x6 -60x5 -92x4 +16x3 +27x2 +4x -1)/(10x4 + 4x3 + x2 +4x +1)2

Numerisk finder man, at f'(x) = 0 for et x ∈]0,13 ; 0,14[ og for et x ∈ ]0,51 ; 0,52[ . Maksimum ligger ved x=0,5128, hvor f(x) = 1,02876


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2012 af Biokemi1 (Slettet)

Hvordan kan man redegøre for decimalernes pålidelighed? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

For en kontinuert funktion f(x) gælder det, at hvis a < b og hvis f(x) har forskelligt fortegn i a og b, har f(x) et nulpunkt i intervallet ]a;b[ . Ved at gøre brug af numeriske metoder, kan man gøre længden af intervallet mindre og mindre. Intervallets længde er et mål for nulpunktets nøjagtighed.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2012 af Silahm (Slettet)

Et tetramer er et protein som er sammensat af 4 delproteiner. I studiet af tetramerbindinger udtrykker formlen
Y = (x + 3x2 + 3x3 + 10x4)/(1 + 4x + x2 + 4x3 + 10x4)

en typisk sammenhæng mellem mætningsgraden Y for modi cerede proteiner og calciumion-koncentrationen x, x≥0. Sædvanligvis plottes Y/x som funktion af x.

a) Lav et sådant plot i Maple.

 

Hvordan laver man et sådan plot?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af Biokemi1 (Slettet)

Du skal bare plotte y/x du har jo y :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2012 af Silahm (Slettet)

men i hvilket interval skal det være i?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af Biokemi1 (Slettet)

du kan ikke have en negativ koncentration :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2012 af Silahm (Slettet)

plot((f(x)),x=?,view=?)


Skriv et svar til: maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.