Matematik

ligning

24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

8(3x-2)-13x=5(12-3x)+7x-19

Jeg får det altid det forkerte resultat. nogle der kan hjælpe med udregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 8*3x=24x    8*-2=-16

5*12=60 5*-3x=-15x

24x-16-13x=60-15x+7x-19

24x-13x+15x-7x= 16-60+19

19x=-25

-25/19= 1,32 

x= 1,32 

den er faktisk svær, men jeg håber at det der rigtigt


Svar #2
24. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

lommeregneren siger det skal give 3?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 jeg kan ihvertfald ikke få det til at give 3


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

8(3x-2)-13x=5(12-3x)+7x-19 ,      gang ind i parenteserne

24x - 16 -13x = 60 -15x + 7x-19,    isoler  (#1 begår den fejl at lave skifte fortegn på 60 og 19)

11x +15x-7x = 16 + 41, træk sammen

19x = 57 , divider med 19

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

#1 du har en fortegnsfejl mellem 3. og 4. linie


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2010 af JW09496 (Slettet)

24x-16-13x=60-15x+7x+19

24x-13x+15x-7x=60+19+16

19x=95

X=95/19

x=5 

Jeg tror du har tastet den forkert ind i lommeregneren. Hvis det er Ti-89 du bruger taster du ind på følgende måde:

F2 ENTER og så....8(3x-2)-13x=5(12-3x)+7x+19,x) og så trykker du ENTER og x=5


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du regner jo heller ikke den rigtige opgave. I #0 står der -19 på højre side, hvilket du uden videre ændrer til +19.

Det bliver

19x = 57,

eller

x = 3

som vist i #4


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.