Matematik

eksakt løsning af ligningen: 6*e^(x+4)=e^(-x)

24. september 2010 af Rose18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde den eksakte løsning af følgende ligning:

6*e^(x+4)=e^(-x)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tag den naturlige logaritme ln() på hver side og løs den fremkomne ligning i x.


Svar #2
24. september 2010 af Rose18 (Slettet)

Ja så får jeg:

ln(6)*ln(e^(x+4)=ln(e^-x)

ln(6)*(x+4)*ln(e) = -x*ln(e)

(ln(6)*(x+4))*1 = -x*1

ln(6)*(x+4) = -x

Herfra kan jeg ikke gennemskue hvordan jeg kommer videre, og får isoleret x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

6*e^(x+4)=e^(-x)

ln6+(x+4)*ln(e)=(-x)*ln(e)

ln(e)=1

ln(6)+x+4=-x

ln(6)+4=-2x

x=-(ln(6)+4)/2


Skriv et svar til: eksakt løsning af ligningen: 6*e^(x+4)=e^(-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.