Kemi

Puffersystem

26. september 2010 af Elturis (Slettet)

Jeg skal fremstille 1,00 L pufferopløsning bestående af: 

0,5 L af en 0,308 M Na2HPO4

0,5 L af en 0,500 M NaH2PO4

Hvordan gør jeg ? Jeg har ikke fået opgivet nogen pKs værdier :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

   Na2HPO4
                         n = V·c = (0,5 L)·(0,308 mol/L) = 0,154 mol
                         m = n·M = (0,154 mol)·(141,96 g/mol) = 21,86 g
                         i lidt demivand i en 500 mL målekolbe og opfyldning med demivand til mærket
 


   NaH2PO4
                        n = V·c = (0,5 L)·(0,500 mol/L) = 0,250 mol
                        m = n·M = (0,250 mol)·(119,98 g/mol) = 30,00 g
                        i lidt demivand i en 500 mL målekolbe og opfyldning med demivand til mærket
 

herefter hældes de to opløsninger sammen og blandes i en kolbe, der rummer mindst 1 liter


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af mathon


Svar #3
26. september 2010 af Elturis (Slettet)

Hvor får du pKs fra ?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af mathon

opslag


Skriv et svar til: Puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.